Nyheter och publikationer

Senaste nyheter från Nordkalk

Hannu Hautala utnämnd till Nordkalks verkställande direktör

Nordkalks styrelse har utnämnt diplom ingenjör Hannu Hautala (51) till verkställande direktör för Nordkalk fr.o.m. 2.1.2017. Han rapporterar till Tomas von Rettig, ordförande för Nordkalks styrelse och VD för Rettig Group. 

Hannu Hautala har senast jobbat som direktör för Outokumpu Oyj med ansvar för den finska affärsenheten med årlig omsättning kring 2600 miljoner euro. Före det jobbade han för Elcoteq, Flextronics och Rautaruukki i olika ledarskapspositioner. 

Hannu efterträder Tarmo Tuominen, som har varit t.f. verkställande direktör för Nordkalk sedan september 2016. Tarmo har utnämnts till vice verkställande direktör för Nordkalk och fortsätter med sin nuvarande uppgift som Nordkalks Chief Supply Chain Officer med ansvar för bolagets inköp och logistik. Han har varit i Nordkalks tjänst sedan 1982.

HannuHautala

Ledare inom kalkstensindustrin

Nordkalk är det ledande kalkstensföretaget på sin hemmamarknad. Vi levererar nödvändiga råmaterial till olika industrier och våra lösningar bidrar till ren luft och vatten liksom till ett mer produktivt jordbruk.