#rockstarsinlime

Möt våra rockstjärnor i kalkbranschen

Logistik-koordinator Piotr säger: ”Det bästa med Nordkalk är definitivt människorna och atmosfären.”

Hurdan arbetsplats är Nordkalk och vilken typ av jobb kan man ha på Nordkalk? Läs vad några av våra anställda säger:


JAN DRUGGE

Pargas, Finland
Sales Manager
Började på Nordkalk: 2004

Långt innan jag började arbeta på Nordkalk var jag intresserad av företaget. Det hände ganska ofta att jag var på samma mässor som Nordkalks jordbruks-team. Jag tänkte att jag en dag också skulle vilja jobba på företaget eftersom stämningen i deras monter var så trevlig.

Nu har jag arbetat på Nordkalk i 14 år och är väldigt nöjd med alla mina kollegor, kunder och samarbetspartners. Mitt jobb är mångsidigt och utmanande, vilket håller mig vaken och aktiv.”

ELINA HEINONEN

Pargas, Finland
HR Specialist
Började på Nordkalk: 2012

När jag kom till Nordkalk för att göra praktik för mina studier hade jag väldigt lite erfarenhet av HR-frågor. Under åren har jag kunnat utveckla min expertis med mångsidiga och utmanande arbetsuppgifter i en stödjande arbetsmiljö.

Människorna är en av de bästa sakerna på Nordkalk: utan mina medarbetare skulle arbetet vara mycket mer stressande och tråkigt! Jag gillar mitt arbete, men jag behöver också fritid och mina hobbyer för att balansera det. När jag inte är på jobbet gillar jag att gå på gymmet, promenera i naturen eller tillbringa tid i sommarstugan. Jag känner att arbetsgivaren respekterar min fritid och det är en stor del av välbefinnandet på jobbet.”

MAIKEL JÄTSA

Rakke, Estland
Sales Manager
Började på Nordkalk: 2018

"Varför jag tycker om att arbeta med försäljning är att du aldrig vet exakt hur din arbetsdag kommer att se ut. Ett e-postmeddelande eller ett telefonsamtal kan vända allt och alla dina tidigare fastställda prioriteringar kan förändras. Försäljning är definitivt inte ett rutinjobb! Men en vanlig dag består i att lösa dagliga problem med kunder, skicka offert, göra avtal, kundbesök, samarbete med produktion och logistik.

Mina kollegor i Rakke, Estland är som en liten familj. Vi kommunicerar mycket med våra produktions- och logistikfolk här och det hjälper oss att hitta snabba lösningar på våra kunders behov och krav.

När jag först började på Nordkalk blev jag förvånad över att vi har så många anställda som har jobbat i detta företag under en så lång tid! Det säger mycket om ett företag och om branschen. Det gav mig ett tydligt tecken på att vi verkligen har dedikerade människor och företaget behandlar anställda bra. En annan överraskning för mig var hur allmänt våra produkter och tjänster används i så många olika processer.

Det finns många bra saker på Nordkalk för mig, t.ex. att vi verkligen lägger mycket kraft på att göra vårt dagliga jobb så säkert som möjligt. Och naturligtvis vikten av kalksten som råvara för många olika industrier."

MARTA PRUCHNIEWICZ

Miedzianka, Polen
HR Specialist
Började på Nordkalk: 2017

"Jag ansvarar för att ta initiativ i och stötta olika HR-processer, såsom rekrytering, planering av utbildningar, samordning av utvecklingssamtal och bonusprocesser samt åtgärder gällande friskvård.

Lagandan och de anställdas starka engagemang i arbetet är saker som förvånade mig när jag först började i företaget.

För mig är det bästa med Nordkalk känslan av att jag är en del av denna fantastiska familj."

PETER ÅKERBLOM

Landskrona, Sverige
Key Account Manager
Började på Nordkalk: 2017

"Jag ansvarar för försäljningen i Skandinavien till segmenten Pulp & Paper och Chemical. Jag arbetar nära FoU, supply chain, produktion och kollegor inom försäljningen.

Jag uppskattar att arbeta i ett företag med en kultur där vi hjälper varandra för det gemensamma bästa. På Nordkalk kommer det alltid att finnas mer att lära och utveckla och det passar mig."

PIOTR KUŚMIERCZYK

Miedzianka, Polen
Lokförare
Började på Nordkalk: 2008

"Från början arbetade jag på logistikavdelningen på Nordkalks anläggning i Miedzianka. I början jobbade jag som lastoperatör, men efter att ha fått de nödvändiga kvalifikationerna 2012 började jag arbeta som lokförare, vilket är en uppfyllelse av mina barndomsdrömmar. Jag kör två av Nordkalks lok, Tosia och Stefan, som jag manövrerar på sträckan mellan Miedzianka och sidospåret vid järnvägsstationen i Rykoszyn.

Jag värdesätter Nordkalk för känslan av stabilitet. Det gör att jag kan fortsätta med mina älskade hobbyer. Under större delen av året tillbringar jag min fritid i skogen. Jag är också en passionerad walkie-talkie-entusiast. Sedan en tid tillbaka är jag fascinerad av Morsealfabetet, som skickar meddelanden i form av prickar och streck." 

Ledare inom kalkstensindustrin

Nordkalk är det ledande kalkstensföretaget på sin hemmamarknad. Vi levererar nödvändiga råmaterial till olika industrier och våra lösningar bidrar till ren luft och vatten liksom till ett mer produktivt jordbruk.