Nyheter och publikationer

Senaste nyheter från Nordkalk

Nordkalks nya förpackningslinje – två maskiner i en

Tiina Roine (info a nordkalk.com), 2020-03-11

I början av mars invigdes vår nyaste investering, en förpackningslinje i Uddagården för alla våra säckade produkter. Bland gästerna fanns såväl återförsäljare som egen personal.

Gästerna serverades en lätt lunch och ett digert informationspaket om orsakerna till investeringen, Nordkalk och dess produkter samt Uddagårdens historia.

Nya säckar

Den nya linjen använder säckar med ny design och i nya storlekar. Åtminstone hälften av säckarna tillverkas av återanvänd plast. Produkterna förpackas tätare än tidigare, vilket innebär att transporterna blir effektivare, sparar på miljön och håller kundernas kostnader nere.

Bagit

Några av våra nya säckar.

Två i en-teknologi

Säckarna finns på en rulle och maskinen fyller dem själv. Mjölprodukterna förpackas nu som kaffe i vacuumsäckar. Den här typen av teknologi kräver i normala fall två olika maskiner, men på Uddagården görs det med en och samma maskin, vilket innebär en klar inbesparing som vi alla kan dra nytta av.

Eftersom säckarna är lufttätt förpackade är hanteringen dammfri och kräver mycket mindre manuella lyft, vilket märkbart förbättrar arbetsmiljön.

Mångsidig information

De välplanerade småsäckarna och den uttömmande information är till nytta för våra kunder och välförpackade produkter innebär att transportfordon och lagerutrymmen hålls renare.

- Våra gäster var imponerade av tekniken och vi fick också mycket positiv respons på säckarnas nya utseende, berättar försäljningschef Elisabeth Erichsen från Nordkalk, som stod värd för tillställningen tillsammans med sin kollega Bo Wallström och hela Uddagårdens personal.

Mera om Nordkalks produkter

Tiina Roine

Ledare inom kalkstensindustrin

Nordkalk är det ledande kalkstensföretaget på sin hemmamarknad. Vi levererar nödvändiga råmaterial till olika industrier och våra lösningar bidrar till ren luft och vatten liksom till ett mer produktivt jordbruk.