Nyheter och publikationer

Senaste nyheter från Nordkalk

Hanne Mäkelä, Nordkalks nya personalchef

Tiina Roine (info a nordkalk.com), 2020-11-19

​Hanne Mäkelä, Nordkalks kommunikationschef och medlem i ledningsgruppen, har utnämnts att fr.o.m. 1 december 2020 att bli personalchef på Nordkalk. I fortsättningen fungerar hon som både kommunikations- och personalchef.

"Jag är mycket glad att Hanne tog emot uppgiften som CHRO (personalchef) i Nordkalk. Hon har redan en bra kontakt med företagets anställda och hon har under en kort tid påvisat en genuin vilja och kapacitet att involvera, lära upp och motivera våra anställda i Nordkalks arbete för hållbarhet och varumärke. Genom att nu kombinera kommunikation och HR, får Hanne en starkare roll och bättre redskap för att kunna föra fram Nordkalks vision om att bli en ledande spelare inom kalkstensindustrin, fokuserad på hållbara lösningar", säger Paul Gustavsson, verkställande direktör på Nordkalk.

Hanne har varit anställd hos Nordkalk sedan december 2019. Hon tar nu över personalchefsposten av Taru Ämmälä, som går över till Raisio-koncernen som personalchef efter årsskiftet.

Jag tar ivrigt emot de nya utmaningarna. Nordkalk har ett kunnig och erfaret team i HR och jag ser framemot att tillsammans med dem börja föra saker vidare", säger Hanne

Ledare inom kalkstensindustrin

Nordkalk är det ledande kalkstensföretaget på sin hemmamarknad. Vi levererar nödvändiga råmaterial till olika industrier och våra lösningar bidrar till ren luft och vatten liksom till ett mer produktivt jordbruk.