Nyheter och publikationer

Senaste nyheter från Nordkalk

Kalk är mer än man kan tro

(info a nordkalk.com), 2021-05-18

Kalk är livsnödvändigt för vårt välstånd, för vår utveckling och för att vi ska kunna leva vår vardag på det sätt vi vill.

Visste du till exempel att det behövs kalciumkarbonat för att rena vattnet du dricker eller att asfalterade vägar inte vore möjligt utan kalk? Till och med den vackert blommande rapsen som vi nu kan njuta av är även den beroende av kalk för att växa och frodas. Läs mer om hur detta hänger i hop på: kalkforeningen.se/svenskkalk/

Svensk kalk

Ledare inom kalkstensindustrin

Nordkalk är det ledande kalkstensföretaget på sin hemmamarknad. Vi levererar nödvändiga råmaterial till olika industrier och våra lösningar bidrar till ren luft och vatten liksom till ett mer produktivt jordbruk.