Nyheter och publikationer

Senaste nyheter från Nordkalk

Välkommen till maskarnas värld

Elisabeth Erichsen (elisabeth.erichsen a nordkalk.com), 2021-07-13

Välkommen till maskarnas värld två meter ner i Gropen för att studera rötter och markstruktur.

Från Borgeby Fältdagar 29-01 juli 2021 kan Du nu se påverkan av växtnäring och kalkning, som är grunden till en bara skörd. Startskottet för att under sju år följa tre gårdar under jord, djurgården med mjölkkor och vall, högintensiv växtodlingsgård med sikte mot höga skördar och maxade insatser och den lågintensiva växtodlingsgården med nödvändigaste insatserna.

Nordkalk deltog i Borgeby Fältdagar och intressanta fakta lyfter fram vikten av kalkning i jordbruket.

Gropen är ett samarbete mellan HIR Skåne, Yara, Greppa Näringen, Nordkalk, Odling i balans och Svensk Raps/Sveriges Frö- och oljeväxtodlare.


Ledare inom kalkstensindustrin

Nordkalk är det ledande kalkstensföretaget på sin hemmamarknad. Vi levererar nödvändiga råmaterial till olika industrier och våra lösningar bidrar till ren luft och vatten liksom till ett mer produktivt jordbruk.