Nyheter och publikationer

Senaste nyheter från Nordkalk

Öppet hus på Gotland lördagen den 23 september

Eva Feldt (Eva.Feldt a nordkalk.com), 2017-09-22

Bläse Kalkbruksmuseum, kl. 9.30-15.00.

Följ med på en guidad busstur i Klinthagentäkten. Lär mer om Gotlands geologi och kalkstenens betydelse i samhället. Besök utställningen i museet. Ta en tur med tåget tillbaka i historien. Fri entré och kaffe/kaka i caféet.

Den 22-24 september firas European Minerals Day runt om i Europa. Ett event där gruvföretag öppnar sina dörrar för allmänheten, för att öka medvetenheten och kunskapen om mineralernas betydelse i samhället.

På Gotland håller Nordkalk öppet hus i Bläse Kalkbruksmuseum. Där skildras stenindustrin på Gotland både förr och nu. Du kan ta del av utställningen i museet och träffa Nordkalks personal på plats. Det gamla kalktåget tar dig tillbaka till historien och det gamla kalkbrottet i Bläse. Tågturen tar ca 30 minuter och avgår flera gånger om dagen.

Du kan också följa med på en guidad tur med buss genom Nordkalks täkt i Klinthagen. Där får du ta del av hur modern kalkbrytning går till, varför geologin på Gotland är så speciell och hur täkter återställs och får nytt liv efter att kalkstenen brutits ut. Bussturer avgår kl. 10.00, 12.00 samt 14.00. Begränsat antal platser.

Kostnadsfri entré hela dagen. I caféet bjuds på kaffe och kaka. 

Varmt välkomna!

Ledare inom kalkstensindustrin

Nordkalk är det ledande kalkstensföretaget på sin hemmamarknad. Vi levererar nödvändiga råmaterial till olika industrier och våra lösningar bidrar till ren luft och vatten liksom till ett mer produktivt jordbruk.