Nyheter och publikationer

Senaste nyheter från Nordkalk

Brand vid Nordkalks anläggning i Köping släckt

Eva Feldt (Eva.Feldt a nordkalk.com), 2018-10-25

I går kväll 24 oktober straxt före kl 21.00 utbröt en brand vid Nordkalks anläggning i Köping. Det transportband som transporterar kalkprodukter till toppen av silon som används för utlastning till kund blev överhettat. Transportbandet går genom en kulvert mellan två silos och började brinna vid ca 25 meters höjd. Brandkåren var snabbt på plats och fick elden under kontroll. Inga personer kom till skada.

Hela området är nu säkrat och sanering är påbörjad. Innan saneringen är avslutad kan skadorna inte inspekteras fullt ut. Vi har ett visst lager med produkter för leverans till kund. Vi undersöker nu hur vi kan styra om och säkra upp kundleveranserna till dess att skadorna från branden är åtgärdade och besiktigade så att produktionen kan komma igång för fullt igen. Berörda kunder meddelas direkt.

Frågor med anledning av detta hänvisas till Eva Feldt, Kommunikationschef, 010-4762664, 0739-201086.

Ledare inom kalkstensindustrin

Nordkalk är det ledande kalkstensföretaget på sin hemmamarknad. Vi levererar nödvändiga råmaterial till olika industrier och våra lösningar bidrar till ren luft och vatten liksom till ett mer produktivt jordbruk.