Nyheter och publikationer

Senaste nyheter från Nordkalk

Paul Gustavsson utsedd till vd för Nordkalk

Eva Feldt (Eva.Feldt a nordkalk.com), 2019-03-20

Nordkalks styrelse har utsett Paul Gustavsson (född 1966) till ny vd för Nordkalk från och med den 29 april 2019. Han kommer att rapportera till Matts Rosenberg, styrelseordförande för Nordkalk och vd för Rettig Group.

Paul har tidigare arbetat som vd och koncernchef för Britax Group Ltd (UK), den världsledande tillverkaren av bilbarnstolar. Innan Britax Group arbetade han på Volvo Cars i över 15 år i olika ledningsroller. Paul inledde sin karriär som strategisk konsult för Arthur D. Little. Paul har en masterexamen i industriell ekonomi från Chalmers tekniska högskola och är svensk medborgare.

”Nordkalk har en stark kärnverksamhet, men samtidigt avsevärd förbättringspotential. Vårt mål är att göra Nordkalk till ett branschledande företag och vi har en tydlig vision för hur vi ska åstadkomma detta. Vi är mycket glada över att utse Paul Gustavsson som vd för Nordkalk, så att han kan leda den här utvecklingsresan, givet hans omfattande industriella erfarenhet och goda meritlista inom change management”, säger Matts Rosenberg.

”Det är spännande att axla rollen som vd för Nordkalk, ett företag med lång erfarenhet inom sin bransch och kunnig personal. Jag har en tydlig bild av vägen för företagets utveckling och ser fram emot att arbeta tillsammans med Nordkalks ledningsgrupp och anställda för att förverkliga verksamhetens fulla potential”, säger Paul Gustavsson.

Paul efterträder Marcel Gestranius som har varit tillförordnad vd för Nordkalk sedan januari 2019. Marcel har varit CFO för Nordkalk sedan 2015 och kommer att fortsätta i den rollen.

Mer information
Matts Rosenberg, styrelseordförande för Nordkalk och vd för Rettig Group
Pia Dahlqvist, Head of Communications and HR, Rettig Group
Tel. +358 40 526 7813, E-post: pia.dahlqvist a rettig.fi

Rettig group är ett familjeägt investeringsbolag som skapar värde för generationer genom aktivt och ansvarsfullt ägande. I Rettig Group ingår Rettig ICC (värmeelement och reglering av inomhustemperatur), Nordkalk (kalksten), Alandia (försäkring), Terveystalo (hälsovårdstjänster), eQ (kapitalförvaltning och corporate finance) och Anchor (finansiella investeringar). Genom sina innehav har Rettig Group över 4 000 anställda i cirka 28 länder.

Nordkalk är den ledande leverantören av kalkstensbaserade produkter och lösningar i norra Europa. Vi levererar väsentliga råmaterial till ett stort antal industrier så som papper & cellulosa, stål & gruv, bygg- & anläggning samt kemi. Våra lösningar bidrar till ren luft och vatten liksom förbättrad produktivitet inom jordbruket.

Med produktion vid mer än 20 orter i Östersjöregionen, Centraleuropa, Norge och Turkiet är vi alltid nära våra kunder. Företaget sysselsätter 1000 personer och omsatte 300 miljoner Euro 2018. Nordkalk ägs av Rettig Group.

Ledare inom kalkstensindustrin

Nordkalk är det ledande kalkstensföretaget på sin hemmamarknad. Vi levererar nödvändiga råmaterial till olika industrier och våra lösningar bidrar till ren luft och vatten liksom till ett mer produktivt jordbruk.