Nyheter och publikationer

Senaste nyheter från Nordkalk

Nordkalk och Brenntag ingår samarbete till kundens fördel

(info a nordkalk.com), 2021-03-22

Brenntag Nordic, global distributör av kemikalier och råvaror för vattenrening, är nu Nordkalks distributör för segmentet för Vattenrening och Kemisk industri i både Finland och Sverige.

Samarbetet mellan våra företag har som mål att förbättra kundupplevelsen i synnerhet hos de kunder som använder Nordkalks packade produkter.

”Detta är ett bra samarbete som kommer att gynna båda företag men i synnerhet slutanvändaren”, säger Nordkalks Customer Service Manager Sari Tuohimaa.

”Vi är mycket glada över att ingå detta partnerskap med Nordkalk, grundat på ett gemensamt åtagande att möta kundens behov. Att lägga Nordkalks kostnadseffektiva produkter av hög kvalitet och med låg miljöpåverkan till vår omfattande produktportfolio ger oss möjligheterna att tjäna våra kunder väl. Vi ser också fram emot god tillväxt tillsammans genom att para ihop vår marknadskännedom och expertis med Nordkalks starka utbud av specialprodukter”, säger Christian Frimann, President Material Science EMEA, Brenntag SE.

Mer information:

Anssi Koikkalainen Sales Director, Nordkalk Northern Europe, tel. +358 40 836 1855.

Sari Tuohimaa Customer Service Manager tel. +358 40 354 9594 


Om Brenntag:

Brenntag är världsledande inom distribution av kemikalier och råmaterial/ingredienser. Förtaget har en central roll i att sammankoppla kunder och leverantörer inom kemikaliebranschen. Med huvudkontor i Essen, Tyskland har Brenntag mer än 17,000 anställda över hela världen och driver ett närverk med mer än 670 anläggningar i 77 länder. År 2020 omsatte Brenntag ca 11,8 miljarder euro. De två globala divisionerna, Brenntag Essentials och Brenntag Specialties erbjuder en komplett portfölj av industri-, specialkemikalier och ingredienser samt skräddarsydda applikations-, marknadsförings- och supply chain lösningar. Vi har även teknisk support och formuleringsstöd, omfattande lagstiftningskunskap och digitala lösningar för ett brett spektrum av branscher. Inom hållbarhetsområdet strävar Brenntag mot specifika mål och är engagerad i hållbara lösningar inom vår egen och våra kunders branscher. Brenntag-aktien är noterad på Frankfurtbörsen och ingår i MDAX och DAGS 50 ESG. För mer information, besök www.brenntag.com.    

Ledare inom kalkstensindustrin

Nordkalk är det ledande kalkstensföretaget på sin hemmamarknad. Vi levererar nödvändiga råmaterial till olika industrier och våra lösningar bidrar till ren luft och vatten liksom till ett mer produktivt jordbruk.